DİŞ İMPLANT UYGULAMASININ AŞAMALARI

1 – Ön Hazırlık:

Öncelikle implantı yerleştirecek hekim tarafından durumunuzun implant için elverişli olup olmadığı incelenir. İmplant eksik diş ya da dişlerin yerine konmasında çok rahat bir çözüm olmasına rağmen her hastada uygulanması mümkün değildir.

2- Detaylı İnceleme:

İlk incelemenin ardından radyolojik incelemeler de yapılır. Çoğu zaman için yerleştirilecek implant için panoramik ve periapikal röntgen yeterli olur. Bazı durumlarda CT (bilgisayarlı tomografi) çekilmesi gerekebilir. İmplant yerleştirildikten sonra uygulanacak tedavi planlanır. Eğer ağzınızda kendi dişleriniz varsa bu dişler incelenir gerekiyorsa tedavileri yapılır. Ağız hijyeni sağlanır ve dişeti sorunları varsa implantın yerleştirilmesinden önce giderilir.

3- Operasyon-İmplantın Yerleştirilmesi:

Bu aşamada titanyum implant vidaları çene kemiği içinde açılan yuvaya yerleştirilir. Bu işlem lokal anestezi altında yapılan cerrahi bir işlemdir yapılacak implant sayısına göre tedavi süresi farklılıklar gösterir.

4- İmplant İyileşme Süreci:

Bu aşamada implantın çene kemiğine kaynaması(osteointegrasyon) beklenir. İyileşme alt çenede 2, üst çenede 3 ay kadar sürer. Ancak bu süre kemiğin yapısı ve iyileşme potansiyeline bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösterir.

5- İmplant Dişeti Şekillendiricinin Yerleştirilmesi:

Diş implantı çene kemiğine bağlandıktan sonra lokal anestezi altında küçük bir cerrahi işlemle diş eti şekillendiriciler takılır.

6- İyileşme Süreci:

Yaklaşık 7-10 gün süren kısa bir iyileşme sürecinin ardından implant tedavisinin üst yapısının yani protezinin yapımına geçilebilir.

7- Protetik Tedavi Protezin Yapılması: Yerleştirilen implantın üzerinden alınan ölçüler sonrası 7-10 gün gibi bir sürede mevcut dişlerin yapımı tamamlanır.

*BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR