Doktora Sorun
Zirkonyum
Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metalin yerine kullanılan beyaz bir alaşımdır. Zirkonyum dişler daha çok estetik amaçla kullanılır. Beyazlatmak için işlem görüp beklenen etki alınamayan dişlerdeki renklenmelerde, ortodontik tedavinin tercih edilmediği ayrık ve az çapraşık dişlerde, yapısı bozulmuş dolgu dişlerde ve birçok diş sorununda kullanılmaktadır. Doğal diş görünümünü yakalamasının en önemli etkeni ışık geçirme özelliği sayesindedir. Zirkonyum diş tedavisinde hastaya ağrı, sızı hissi olmaması için lokal anestezi yapılır. Kaplama yapılacak dişler küçültülür ve ölçüleri alınır. Hemen bu işlemden sonra hastaya geçici diş yapıştırılır. Kesilmeyen dişler baz alınarak zirkonyumun renkleri seçilir. Birkaç gün sonra zirkonyum kaplama hazır olmuş olur, gelen gerçek dişiniz geçici olarak yapıştırılır. Kalıcı olarak yapıştırılmamasının sebebi ileride olabilecek sorunlar adına müdahale edebilmek içindir. Yapıştırılan dişte herhangi bir sorun yoksa genel olarak bir hafta sonra diş kalıcı olarak yapıştırılır. İşleminiz bitikten sonra 6 ayda 1 hekiminize kontrole gitmekte fayda vardır.
Sıkça Sorulan Sorular
Zirkonyum kaplama içerisinde metal olmadığı için metal alerjisine neden olmaz.
Vakanın ne durumda olduğunu hekim görmeden fiyat tahmini yapmak doğru bir bilgi aktarımı olmaz. Hekiminiz muayenenizi yaptıktan sonra fiyatlar hakkında bilgi verecektir.
Zirkonyum kaplamalar daimi dişlerin sürmesinden sonra her yaşta tedavi yapılabilir. Ancak 18–20 yaşına kadar yapılan tedavilerde gelişim döneminde çene büyümesi sonucu aralanmalar gözleneceğinden sık sık yenilenmesi gerekir. Bu yüzden tavsiye edilmez.
Diş eti rahatsızlığı tedavi edildikten sonra işlem uygulanabilir. Bir sakıncası yoktur.